Dagbok 2019

29 juli

Fick ett tack + foton från Hans o Marianne i Stockholm som köpt ett draperi av mig.             Texten till fotona är ; Stängt men ändå ljusinsläpp. Det tycker vi är fint. Milda färger är skönt för ögat. Nu skall vi kolla på matta som passar.

22 juli

Tänk att man kan ordna en Mattutställning i en kyrka. Det kan Boda Kyrka, 15 km från Rättvik. En spännande o trevlig utställning som ordnats av vävstugan i Boda o Vikarbyn. Trevligt med bara mattor.

4 juli

I väntan på nästa Skånegäng så fixade jag till hängmattan som jag blev så nöjd med. Önskar er alla en Skön trevlig sommar.

  

31 maj

I väntan på träribban och diverse puts på hängmattan så fick det bli en "rekorderlig" matta av varpen som blev över, det är ett starkt fiskegarn från Finland.                                                   Nu väntar trädgård, resor, besök från Skåne, Berlin, Gävle mm. Det ska bli så roligt.

24 maj

Har sett en vävd hängmatta som jag tyckte var så häftig som min kompis i Borlänge har vävt. Hon har vävt 3 st och nu ska jag försöka mig på en. Få se hur det går?

1 maj

1 maj och hörde på radion att det ev skulle komma lite snö, inte så kul då man är ute med husbilen. Men det smälter väl bort fort hoppas jag.                                                                       Alltid trevligt att ha med sig present till nära o kära, det blev en lång matta i rosengång , tycker själv att den blev mycket fin med små nystan av trasor. Fint med gamla mönster.

21 april

GLAD PÅSK! Tiden går fort, allt för fort.......Har fållat några löpare som jag har komponerat  från mitt garnförråd,roligt att göra något "eget"med färger o.s.v. Nu bär det iväg till Skåne med omnejd, tror våren har kommit längre där.

6 april

BERGÅ Hemslöjdens Ullspinneri AB
Att göra om gamla vävmönster är lärorikt o roligt
Göra slut på restgarner
Att få göra slut på alla restgarner som jag fått från fd vävförening i Hofors känns bra
Stränggarn på varpan
Göra eget stränggarn på varpan är verkligen återbruk och billigt

Januari 2019

Glömde ändra på datumet i dagboken från 2018, men jag önskar er en gång till God Fortsättning. Idag fick jag sådan lust att varpa något av alla mina garner som jag fått, så det fick bli en ripslöpare igen. Undrar hur den blir med alla färger, jag som är så rädd för det 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.02 | 07:23

Hej Anne. Jag hade några lang som jag kunde klura ut, ta hjälp av någon . Det var lite klurigt, men bra att du har mattvarp,Lycka till/Gun-Mari

...
12.02 | 22:15

Hej!
TREVLIG SIDA OCH JAG LÄSTE ATT DU EN GÅNG DRAGIT UT SKÄLSTICKORNA, HAR RÅKAT UT FÖR DET NU OCH UNDRAR HUR JAG SKA GÖRA? 12 METER MATTVARP 80 CM BRED.

...
05.12 | 14:03

Tack Nilla, vad roligt att få höra!

...
03.12 | 20:56

Fantastiskt vacker! 😍❤

...
Du gillar den här sidan