14 januari

Funderar på att byta hemsida, mycket krångel har det blivit, har någon ett tips på bra sida?
Vintern har kommit rejält, idag hade vi 20 minus i Falun. Snöskottning några dagar och mer snö kommer......bra då vårt barnbarn kommer från Berlin i slutet på januari.
Har handlat på mig mycket garner från en garnaffär i Borlänge, då den ska upphöra. Så nu är det tvåändsstickning framför tv.
Har vävt färdigt tabletterna som jag fått beställning på och nu är det handdukar på G.

31 januari 2015


GOTT NYTT ÅR! önskar jag er alla som är in och kollar på min sida.
Idag firar vi in det nya året med goda vänner i Hofors.
Hoppas det nya året blir ett bra år för alla människor........

23 december


I morgon är det julafton och har nog aldrig känt mig så "lugn" som till denna jul. Stabergs julmarknad där jag var med i slutet på november var trevlig o är mycket nöjd med den, likaså på ett Galleri i Hofors. Halsdukarna blev också bra och min kompis ska få välja en till sig.
Jag o Lasse har också varit till Kanarieöarna o Julgalan i Sandviken. Att umgås med sina nära o kära står nu närmast på kalendern.
Önskar er alla en GOD JUL

15 november


Fick en ullgarns varp av en kompis för många år sedan, jag och Lasse drog på den i min ministol så nu blir det halsdukar . Känns bra att garnförrådet också minskas. Julmarknaderna är i full gång och i morgon ska jag åka till Folkärna och kolla lite.
Jag är själv med i några också, fått säga ifrån till Leksand då jag är på semester. Det  är också roligt  att jag fått klart mina inspirationsböcker som blev riktigt bra om jag får säga det själv. (andra har också sagt det)

2 november

Berlin resan blev så bra, så underbart att få träffa våra nära o kära. Har tagit lite bilder till min bok, så denna höstlöpare fick vara modell här. Älskar hösten med alla fina färger så kameran går varm .

15 oktober

Känns bra att mattorna blivit fållade, allt går som det ska, blir ju lite utställningar framöver . Men nu blir det lite semester då vi åker till Berlin en vecka. Kanske det finns lite vävtips där?

11 oktoberDet tar tid att fixa till det man väver, det är inte bara att sätta sig o väva inte..
Nu har jag gjort i ordning grytunderläggen i piassava och Lasse har klippt till kanterna med en sekatör, för det är jobbigt.
Nästa projekt är att fålla dukar o handdukar. Sen blir det att varpa något med ev höstfärger

13 september

Idag kom vi hem från Jönköping, Örebro, Norberg... hösten visar sig mera där än hemma i Dalarna. Underbara färger, jag älskar hösten.
Vävstolarna väntar att få börja arbeta, men ska jag vara ärlig så har jag inte haft tid, det är mycket annat jag vill göra .
Efter att varit pensionär i 3 år så känner jag en längtan att få träffa gamla o nya vänner, inte bara inom vävningen. Jag kommer att fortsätta att gå på kurs och Hantverkscafé och kanske nåt mer...vi får se

6 augusti

Då var utställningen slut för den här gången, den har gått jättebra och jag är såååå nöjd.
Vardagen är tillbaka och nu får jag minnas, njuta och bara vara lycklig över denna underbara sommar med nära och kära. Vävstolarna har också haft semester.
Min systerdotter och hennes dotter åkte tillbaka till Skåne i måndags, men innan dess hann vi tillsammans sy och brodera på många handdukar, bouletröjor, förkläden m.m och jag får inspiration till färger av trådrullar.     

18 juli

Utställningen på Kopparträdet går bra och det som jag blev jätteglad för var när jag hämtade posten igår och fann ett vykort som en kund skrivit och ville TACKA för det fina hon handlat där, det värmde mitt hjärta.
Kram till dig Inger , Sunnanäng Leksand 

6 juli

Klockan 8.30 hade vi bestämt att jag skulle komma till Kopparträdet, Marie och Åsa var redan där och vi hjälptes åt att ställa i ordning min utställning. Den blev bra och jag var kvar nästan hela dagen, fick berätta lite om mina alster för några av besökarna.

Lasse o jag har varit på semester i Södra Sverige och till Öland, besökt lite vävutställningar, handlat lite garn bl.a

Nu är det dans i Malung nästa helg, Leksands sommarland 3 dagar och sen besök av släktingar från Skåne.

18 juni

Idag har jag varit upp till Kopparträdet vid Falu gruva och "kollat" så att allt stämmer inför min gästutställning i juli månad. Det ska bli så roligt och spännande. Tycker att Gruvan med omnejd är så mysigt, är ofta där på promenad .

Mina vävalster är klara, så innan utställningen åker jag och min sambo på resa till södra Sverige, kanske det blir på någon vävutställning ........

Trevlig midsommar önskar jag er alla

21 maj

Nu är gardinerna på plats i Jonlars gården, är verkligen stolt över att jag fick den stora äran att få väva dessa . Jonlars  är en av de 7 värdsarvsgårdar som finns i Hälsingland, mycket intressant och fin. Gör gärna besök med guidning.

7 maj

Efter Jon-Lars gardinväven så tog jag en liten paus i vävandet, gjorde klart några armband som blev ganska bra tycker jag. Nu kan det nog bli några till......
Handduksväven är urklippt så det blir till att fålla dom framför teven.
Ser fram mot vävdagarna i Forsa som börjar den 21 maj då  kommer jag att träffa många intressanta människor 

30 mars

snart slut på mars månad, nu får våren komma på riktigt
I väntan på den så har jag gjort i ordning mina lin löpare som jag
"komponerat" själv. Vävde inte så många då jag var osäker på hur dom skulle se ut....Några beställdes direkt.

27 mars

70.5 timmar och 35 mtr är nu klar för mätning, klippning och fållning, men det får bli senare i vår då vi åker till Hälsingland.
Otroligt roligt har det varit   trodde jag skulle tröttna, men så blev det ej.
Nu har jag börjat på ett nytt projekt, men det får stå tillbaka lite då jag går på tenntråds broderi kurs, gör ju färdigt sånt som jag aldrig hann med då jag arbetade.

6 mars

Gardinväven går som en dans, det är roligt. Jag väver varje dag, ibland mer och ibland mindre. Men det är ingen brådska......... Det finns mycket annat som också ska göras .

 Nu ska jag till Hofors och hämta en till vävstol, sambon "skakar" på huvudet  

1 mars

Nu blir det "vardag" igen, slut på VM i Falun som varit mycket stort och trevligt. Oj, vad mycket människor som besökt Lugnet. Stolt får man ju vara för alla medaljer som Sverige fått, men det är ju bara att erkänna Norge är oslagbara. Grattis!
Det som hänt på vävfronten är att jag vävt klart mina lin löpare och så har jag fått den stora äran att väva gardiner till Jon-Lars gården i Hälsingland. 35 meter är nu redo för att vävas, tänkte försöka att väva " kanske " en meter om dagen???
Bild på Jon-Lars gården finns längre ner på sidan .1 februari

Snö snö snö, ja är det vinter så är det. Bra för Falun och VM.
Falu vävstuga ville jag skulle komma på deras medlemsmöte 26 januari, de ville ha lite tips o ideér, det är ju bra att dela med sig av det man har. Jag hade med mig några alster och nu har jag kopierat o skrivit ned lite väv noter som de ska få.
Har också varpat o vävt handdukar i olika grova lingarner, lämnade detta vävmönster + handduk till Hofors vävstuga när jag var där i förra veckan.
I morgon åker jag till Tallin i 3 dagar, hoppas att vädret är bättre där. 

23 januari 2015

Trodde aldrig att varpen skulle ta slut, de blev några sittunderlägg och soffmattor. Känns skönt att ha tagit reda på div material i skåpet. Känner mig faktiskt riktigt lycklig

Nästa projekt är att ta reda på olika grovlekar av lingarn, kanske blir det handdukar i lite grövre kvalité. Blir till att testa.....

12 januari 2015

God fortsättning på det nya året! Ibland funderar jag om jag ska byta namn på min hemsida, jag håller ju på med lite av varje just nu. Stickning, sömnad och nästa vecka börjar jag med tenntrådsbroderi.
Men......vävningen finns alltid med mig....
Har nu gjort i ordning några sittunderlag. Har gjort dom med öppning så man kan stoppa i vad man vill i fickan, själv har jag frigolit. Det finns bättre bild i Mina alster.

28 december


Har haft en underbar jul men familjen. Som pensionär så finns inga "måsten", det väljer jag ju själv....

Eftersom jag har svårt att inte ha något i händerna så har jag stickat "sylta sockor" när jag tittat på TV, garnet köpte jag i Turkiet i höstas. Jätteroligt var det att sticka dom så nu är det nya på gång.


Hoppas att nästa år blir lika bra som detta år har varit, önskar er  ett     GOTT NYTT ÅR! 2015

24 december

Önskar alla en fin skön jul med nära o kära, var rädd om varandra.

God Jul och kram från Gun-Mari

19 december


Gåsögon löparen har jag fotat i Juniskär hos goda vännen Liz. Vävde några löpare i olika färger.  Apropå Liz så har jag idag varit till Hofors och ätit lunch med henne, man måste ha tid med sina goda vänner också.                            

Pepparkakor, saffransbrödet och alla julklappar är nu klara.  yippie vad jag är bra om jag får säga det själv.                                

5 december

Ja, då var det tomt i vävstolarna. Känns skönt att få starta upp nytt nästa år, få se vad det blir? Det har varit ett givande år i mina stolar , lite beställningar har jag fått som  får bli gjorda under sommaren .

Mitt barnbarn var  med mig på Staberg och hon vill gärna pyssla med något då hon är här i Falun. så det blev att sitta vid symaskinen och tillverka  förkläden och grillvante, vad månde bliva av denna sömmerska?


23 november

Känns i kroppen efter två dagar på Stabergs Julmarknad.  Det här är min andra marknad som jag är med på och måste säga att det varit mycket roligt. Jag skulle inte tänka mig detta som ett arbete men som hobby är det kul.
Det var många som tyckte det var "underfundigt"med brödduken som låg i påsen som var klar att skicka som "julpost", bara en adress och frimärke fattades.(en herres kommentar) Disktrasor, underlägg i piassava , löpare och kransmattorna var uppskattade. Nu gäller det att hitta på något nytt. Jag kommer att lägga ut mina nya vävalster i morgon på "Mina alster".

11 oktober

Har du slutat väva? 
Nej det har jag inte, men jag vill inte visa det jag håller på just nu , eftersom jag ska vara med på julmarknad . Jag vill gärna dela med mig av det jag gör, men det är inte så kul när vi har likadana alster på marknaderna därför kommer det bilder senare.
Jag har i höst gått på nålbindnings kurs och gjort ett par vantar och sittunderlägg. Igår var jag på en dagskurs hos en god vän och lärde mig sy en liten "nessesär". Jätteroligt!

21 september

Har hunnit med lite svampfärgning, skogen är ju full av svamp.
Kanelspindling är mycket tacksam att färga med, den som jag aldrig färgat med är Karl Johan, fick med mig massor av den svampen när jag var hos min goda vän Lillemor. En riktigt fin gul färg blev det. Få se om jag använder mig av något av dessa garner till nålbindningen....sockar eller vantar?

11 september

Varit och uppvaktat mitt äldsta barnbarn som fyller 19 år, jag var 46 år när jag blev farmor och det är så roligt att få följa henne ......Önskar henne all lycka!
Var också och lämnade mitt sista draperi, min goda vän blev så glad och då blev jag det också.

28 augusti


Jag har min lilla vävstuga i en gammal vaktstuga.  Där har jag en stor vävstol, 160 cm bred som jag räddade från sopstationen i Hofors och den är så bra och stadig. Är så glad för den, Tack Bibbi och Lena ! Har klippt ur ännu en sofflocks matta i den vävstolen.
Sedan har jag ju min Kontramarsch vävstol och min lilla pärla på 90 cm som jag älskar. Nu är det tomt i alla tre, men det som är på gång är en mattväv och draperier. Den minsta stolen ska nog inte stå tom heller, men vad????  Det är så mycket jag vill göra......

15 augusti

Hoppas Sara o Selma (irländska setter hundar) blir glada för soffmattorna, matte o husse beställde dom för länge sedan, så nu blir dom levererade i nästa vecka. 
Jag tycker det är skönt när sommaren snart är över, mycket friskare luft o lusten att göra nåt vettigt kanske blir av. Men vi har haft en underbar sommar  

22 juli

Vilken värme, pust...men jag ska inte klaga, är glad för alla sommarlediga barn o föräldrar , som äntligen får bada o ha det skönt.
Jag har också haft" semester", inte petat på vävstolen sen i maj, bara klippt lite trasor, kollat på lite mönster m.m
men i morse innan värmen kom så blev det en liten varprumpa....tyckte den passade bra till blomman som heter Tomteansikte

2 juli

Hemma några dagar från vår långa tur i Norrland o Finland, 130 mil från Falun enkel resa. Har varit så givande att få komma till min barndoms lyckligaste somrar, att få fotografera  och träffa kära vänner. Jag hittade även några platser,( svårt att välja)   där jag kunde fota lite mattor. Nu bär det iväg igen med 3 barnbarn till Leksands sommarland några dagar 

16 juni

Fina, fina Ida har tagit sin examen i Lund. Härligt att få dela hennes glädje denna dag.
Resan till Skåne var mycket givande på många sätt, bl.a hann vi med Ullared och naturligtvis någon vävfabrik, denna gång blev det Garnhuset i Kinna. Bomulls garner, lin garner och mattvarp fick följa med till Falun.
Nu vet jag vad som finns att göra i höst.
Men det jag också vill göra är att resa runt i Sverige o hälsa på släkt o vänner, jobba i trädgården, vara med barnbarnen........ 

30 maj

 
Måla fönster , fixa i växthus o pallkragar det är roligt, vara ute i naturen som är den finaste just nu,  det är underbart för själen.
Hälsa på släkt o vänner i hela långa Sverige är också trevligt, vi har ju bohaget med oss (husbil)
Man måste ta vara på allt det fina omkring oss

14 maj

Nu är det en tom vävstol som väntar på jobb...... men det finns väl annat än vävning också ? Fotografering är också roligt, måste ut på jakt efter fina bilder till almanackorna som barnen och släkt fått i ca 20 år, försökte smita ett år med se det gick inte...
Foto på min "Gräs matta" har jag lagt under Mina alster.

12 maj

Grattis till äldste sonen som fyller 43 år idag! oj oj, vad har tiden tagit vägen????
Håller på att förbereda inför vävresan på fredag som går till Forsa i Hälsingland. Har provisoriskt lagt på soffmattan som blev klar igår, 2 st trasmattor ska knytas och bandkantas, disktrasorna är klara, så nu är det dax för nåt nytt. Glömde ju att en väv med soffmattor måste först göras i ordning, har en beställning.
Har fått alla lakan från Blötbergsboden idag, är jättenöjd med färgningen. Tack Marie! 

4 maj

Cocosbollar och ullgarn var det som shoppades i Rättvik igår,  det var mycket mindre  marknadsstånd i år, det är för att det krävs kassa apparater sa några som vi pratade med......????
Har pysslat med mina plantor idag, de är nog glada att slippa komma ut i den här kylan, hoppas sådden i pallkragarna klarar sig, men de har ju "täcke" och fönster över sig. Tänk att man ska vara så ivrig.....
På tisdag blir det en kryssning med goda vänner, det ska bli skoj

2 maj

Sköna Maj välkommen, tralalala.....
vilken fart det har varit på mig, blir imponerad på mig själv ibland!?!
Vävt och klippt ur 20 st disktrasor i lite somriga, roliga färger. Fått fart på vävstolen i min vävstuga, där jag börjat på  en trasmatta i vanlig tuskaft. En  "gräsmatta" , roligt att få komponera i hop av bara små nystan. Har även varpat en liten "rumpa" , som ska bli nått nytt.....
i morgon blir det Rättviks marknad, få se om det blir nåt annat än strumpor och cocosbollar???

23 april

Barnbarnet Ida fyllde 13 år igår så då var det kalas. Hurra för bästa Ida Förra torsdagen var hon och jag till Sthlm och bl.a shoppade, strosade runt och bara var..., det är så roligt att få rå om dom ibland.
Har varpat en ny "Kransmattsväv", varpen är i andra färger, det ska bli spännande.
En väv med disktrasor är på plats.
Nu tror jag sommaren också är på G, plantorna växer och frodas i fönstret.
Åsa på Blötbergsboden ringde och sa att hon är i full gång med att batikfärga mina ca 12 kg lakan, får dom när hon åker till vävmässan i maj. Blev så nöjd förra gången.
Så nu är mitt sommarjobb i full gång med spolning av garn och skära trasor. KUL!!!!!!

10 april

Hemma efter en kort vistelse i det vårliga Berlin , har varit hos Lasses dotter med familj, som nu blivit fyra. Storasyster Salla  6 år har fått en lillasyster Eppie som blir 2 månader snart. Det var så roligt att få träffa dom.
Roligt också att få lämna mattorna som jag vävt, hade nog inte trott att det skulle bli så bra med tre mattor under matsalsbordet, Veronica och Emil blev jättenöjda och då blev jag det också.

5 april

Det blev 4 st "Kransmattor" som jag fållade och fixade till ute vid poolen idag, nu blir det till att sätta upp ny väv, garnerna kommer på måndag..Tack Agnetha för all service.
Nästa vecka åker vi till Berlin och hälsar på Lasses dotter m familj som nu blivit fyra, tror att storasyster ska få den röda mattan????

29 mars

Den blå kransmattan är klar och nu har jag en brun på gång, jätteroligt är det.
Har idag suttit i solen och fållat bordstabletterna och löparna som jag vävt tidigare, visar bild på en tablett som finns hos Christina , passar bra till hennes rökfärgade glastallrik.
Bild på löparen finns under "mina alster!
Har även lagt in lite ORM bilder som min kompis Barbro och jag såg den 13 mars.

24 mars

Nu är jag igång med  " Kransmatta från tiden" som mattan heter , alltid lika spännande att se om allt stämmer för det tog tid att få igång vävstolen, Mönstret är från tidigt 1800 tal enligt vävboken.
Tack Marianne som hjälpt mig med mönstret och Kerstin som visat hur jag skulle knyta upp alla 48 snören , sammanlagt är det 80 snören som är fixade.
Det ska bli roligt att se hur den kommer att se ut när den är klar.

16 mars

Då är nya vävstolen på plats med varp och allt, bara trampor mm som ska fixas. Min lilla stol ska flyttas ner en trappa så den jobbar jag i för fullt. Min mellan vävstol ska min syster få. Mössan i tvåänds stickning är klar och jag blev riktigt nöjd.

10 mars 2014

Tack vare Sök och Finn på Dala radion så fick jag åka till Djura och hämta Öxabäck vävstolen med kontramarsch. Jag fick så mycket tillbehör till den, allt från skedar, skedhållare, solv, vävspännare, mattstickor, skyttlar, vävböcker, mattvarp (olika färger) mattrasor m.m. Gissa om jag är nöjd 

5 mars

Idag har jag vävt ut väven med Arbrå mattorna som ska till Veronica och Emil i Berlin, hoppas dom blir nöjda. Nu blir det en väv med "soffmattor" som är beställd, det ska bli roligt att väva vanligt tuskaft igen. 
Den 26 februari hade vi en lek/skolkamrat träff i Borlänge, Inga hade ordnat det. Inga o Monica hade jag inte träffat på över 50 år......? Eva o Eva-Britt bor i Hofors så dom träffar jag ibland. En mycket trevlig em blev det. Jag har lagt ut 3 foton i mappen Trevliga människor. 

16 februari

GULD till Sverige  Hurra, Hurra, Hurra, Hurra!
Ja det har blivit en hel del stickat under OS veckan, tvåändsstickade vantar i alla dess färger. Halv vantar i fint ullgarn från Wåhlstedts blev mjuka och sköna.
Undrar vem som får dom?

11 februari

Vilken envis förkylning, 4,5 dag och knappt varit utanför dörren.
Men löparna "Vilse" har blivit fållade, så det var ju bra. 
I fredags var jag till Syfestivalen i Borlänge och vad hade jag med mig hem? Vågar nästan inte skriva om det. Sätter in en bild senare som bevis åt mig själv????
Idag skulle min kära moster ha fyllt 82 år. Kram moster Lisa...

2 februari

Hemkommen från en skön semestervecka i Playa del Ingles , det har varit 18-26 gr, som en svensk sommar kan man säga.
Vi har tagit långa promenader varje dag som avslutats med dans på kvällen.
Idag så har yngsta sonen fyllt 40 år så då blev det fin middag med släkten. Otroligt, vad stora barn man har.
I morgon gäller först gym, tvätt av semesterkläder och ev knytning av frans på 2 större mattor.

16 januari

 Jag blev så glad över min sonhustrus kommentar i gästboken, kram Pernilla
Har den här veckan klippt ut "Vilse löparen" och två mattor 80 cm breda, så nu har jag varpat en ny Arbrå matta varp och en löpare i mattvarp (bild ovan), den ska bli spännande att börja med......
Jag har lagt in lite nya foton i stickat mappen också. 
Det är så roligt med stickning framför tvn. Ska försöka övertala Lasse att åka till Dala Floda och köpa garn till tvåändsticknings kursen som börjar på torsdag, vill lära mig mer om mönster o.s.v

8 januari

Mitt barnbarn Ida har varit hos oss i helgen och då hjälpte hon mig med att ordna upp bland alla garner och så här många nystan blev det av alla mina garnhärvor jag handlat, nu lovar jag mig själv att inte köpa nytt förrän allt är slut. Eller hur Ida?

1 januari 2014

Gott Nytt År !
Ja, det blev ännu ett bra år, familjen o mina kära vänner har också haft det bra. Dom kommer ju som nr 1 för mig.
På hantverksfronten har det också varit väldigt givande, vävning, stickning och broderier som jag gjort lite nytt med..
Stabergs julmarknad var trevlig o jag fick bra respons med det jag tillverkar, många har hört av sig, så nu gäller det att hitta på nya saker som (jag får vara själv om ????)
Vilken framgång med min hemsida som jag startade 1 september 2012  Tack !22 december

Dan före dan före doppare dan.......
Då var vi ensamma igen, tyst i huset, nej förresten, det blåser stormvindar och det knakar i hela huset, usch vad tråkigt att det inte får bli en vit jul.
På julafton åker vi till Hofors och umgås med mina söner och familjer, det ser vi fram mot. 
Ha en fin jul alla.

18 december

6 dagar till Julafton och nu är två handdukar klara, jag har vävt dom i  Hofors vävstuga, har broderat barnbarnens namn och (årtal-syns ej), få se vad dom säger om den julklappen ?????
Nu väntar vi på Lasses barnbarn Salla med familj från Berlin, det ska bli roligt att få rå om dom några dagar. Ser framför mig Salla när hon ser vad Tomten från Tomteland har lämnat under granen.

15 december

Regn, regn hela dagen. Passade på att göra i ordning vantar som jag tovat, få se vem som kanske får i julklapp? 
Har lovat mig själv att nu ska jag inte köpa nya garner förrän mitt "gamla" garn förråd är slut, men det löftet varade inte så länge, för idag blev det en sväng till Gruvfruns Ullfröjd här i Falun och , ja, 4 st härvor ullgarn i härliga färger. Men innan jag fortsätter med stickandet ska jag brodera monogram till handdukar som jag vävt på Hofors vävstuga.
Härligt att vara pensionär

1 advent

1 advent och få smaka på barnbarnets saffrans skorpor är inte så dumt. I helgen har barnbarnen varit här och vi har pysslat med julgodis och lite julklappar, vilka duktiga flickor.
Sonhustrun med mitt andra barnbarn kom på eftermiddagen och då hade vi middagen klar och som efterrätt blev det  gräddglass som Ida och Ebba gjort, mums!!!!!
(har lagt in lite nya bilder på mina alster)

24 november

Fotot idag kom från en kund som hade gjort fint med den löpare som hon köpte idag, Tack Inger.
En granne frågade mig tidigare i höst om jag ville vara med på Stabergs Julmarknad , efter lite fundering så svarade jag att det blir ett ja om jag får lägga ut lite alster i ett hörn av hennes bord och snälla Siv lovade det.
Mitt barnbarn Ida ville också vara med, så hon bakade 4 burkar saffransskorpor som var en strykande åtgång.
Det var många som tyckte om mina alster, så nu får det bli en fortsättning nästa år. Jätteroligt ! Det syns också på min hemsida , mail och sms, Tack alla! 

16 november

 "vilket flyt" jag har haft , allting har gått bra.
Draperierna är klara, mattorna likaså, ny mattväv och löpare på gång.....
Mattorna till köket blev fina och nu ska jag sy överdrag till kökssoffan och stolarna i "fusk" fårskinn, tror att det kan bli riktigt fint med röda kuddarna  i soffan.

27 oktober

Jag kom ihåg att dra tillbaka klockan och det kändes bra att gå upp i morse, var så pigg så jag vävde på Julgatan som löparen heter. Klippte ur några, fållade och lade en på bordet.
Har också börjat på en trasmatta , 1.10 m bred som vi ska ha under köksbordet, vanlig tuskaft och oblekt mattvarp.
Nu blir det paus några dagar då ett barnbarn med kompis kommer, de har ju sportlov.

20 oktober

Som om det inte räckte med alla ljus som jag inhandlat.....
I torsdags var jag på Falu Ljus stöperi och stöpte 30 raka ljus och 2 st grenljus och så fick man 10%från butiken om man ville handla .... så nu har jag ljus ett tag framöver. Det var femte gången som jag stöpte ljus där och det är alltid lika trevligt dom 5 timmar man är där.
På lördag signerade Eva-lott sin kokbok utanför sin systers affär på Slaggatan här i Falun, så då fick jag min bok signerad av henne. Kul, har följt henne sen hon var med i Mästerkocken på TV.

12 oktober

Varit på Hantverksmässan i Borlänge och inhandlat dom fina snöbollsljusen som jag även köpte förra året,så jag vet att dom brinner jättefint,  5 st tändsticksaskar som Erkers Marie Persson är skapare till, hennes målningar är underbara och 1 st CD skiva med instruktion om hur jag ska lära mig nålbinda. Har kollat på filmen och hon beskriver bra tycker jag, sen får vi se om jag fattar.........

9 oktober

Behövde inte koncentrera mig så länge på mitt draperi i vävstugan som jag skrev om igår, var så pigg i morse så jag åkte tidigt till min vävstuga . Det går inte så fort precis, en rad på 12 rutor tar ca 1,5 timme. I morgon får det bli städning hemma och kanske kan det bli lite tid över för........ 

8 oktober

Tomt i lilla vävstolen????  Väven är nedklippt, fållat och sytt i hängen på mina gästhanddukar som är egenhändigt komponerade.
Varpen är i bomullsgarn och velour och inslaget är detsamma.
Undrar vad som blir härnäst?
Men egentligen skulle jag koncentrera mig på min stora vävstol i min vävstuga där  har jag ju börjat på mitt andra draperi.

26 september

Sticklusten finns på kvällarna framför TV titt/lyssnande, nu är andra paret vantar klara bara tummarna som fattas och sen ska de ju tvättas och ruggas förstås. Dom här vantarna blir nog inte så stora som tidigare.
Har lånat denna bok på biblioteket och det finns så många fina mönster, men den boken jag vill ha kommer 10 oktober så då blir det en "helig stund" för mig, tänkte köpa den men det är ju bra om man kan låna innan  så jag inte ångrar mig.

19 september

Japp, pensionsdag ser jag i almanackan 
Regn och rusk idag, började morgonen med att skära klart resten av lakanen, så nu finns det trasor så det räcker lääänge....
I tisdags hade jag besök av bästa Barbro och Ingrid från Hofors, de var här många timmar, jättekul. Pratade om allt från vävning, stickning, grönsaker, recept.
Igår var jag till Hofors och Lottas klipperia, är så nöjd varje gång jag går därifrån. Var även till Hofors vävstuga och kollade så nu ska jag dit på tisdag och väva. 

17 september

Äntligen har handduksväven kommit igång. Var så pigg i morse så jag satte igång med solvningen och med allt som ska göras.
Fick göra paus då jag måste förbereda lunchen innan goda vänner från Hofors skulle komma. Det blev morotssoppa med örtbröd, och som efterrätt äppelpaj med vaniljsås,
När mina vänner åkte hem så fortsatte jag  med att göra klar väven och nu visar jag början på första gästhandduken som en god vän beställt (hon har själv bestämt randningen)
Få se hur de andra blir..........

5 september

Jag säger igen "Vilken sommar"..Har haft det helt underbart med barn, barnbarn, systerdotter med familj från Skåne, goda vänner.......
Har också hunnit med en 14 dagars resa med husbilen bl.a till Öland och förra helgen var vi på Lysnatta i Juniskär. Nästan lite väl lugnt på Öland då semestrarna tagit slut och barnen börjat skolan, det var ju mycket "shopping" som var stängt.
På Öland var jag till Ullcentrum och handlade fina ullgarner som kommer från Öland , jag har tänkt det ska bli en tröja till mig.
Mina odlingar blev jättebra, förutom rödbetorna. Har gjort några burkar ringblomssalva. Få se hur den fungerar på dom personer som testar den just nu. 
Har nu också uppdaterat några av sidorna med foton.

30 juli

Vilken sommar! Nu ska vi väl ändå inte klaga på svenska sommaren, är så glad för alla barn som haft sommarlov.
Själv har jag haft en mycket skön, lugn, avslappnad sommar. Bara gjort det som passar mig.......och min sambo förstås. Så här lugnt har det inte varit på många år, kanhända det beror på att jag blivit pensionär??
Jag har pysslat med mina odlingar som har haft påhälsning av rådjuren ett antal gånger som varit mindre roligt, har "hägnat" in pallkragarna med nät men mina rödbetor klarade sig inte. Däremot mina blommor, så nu är det salva på ringblommor jag försöker mig på, köpte en burk av en kompis förra sommaren som varit mycket bra för mina torra fötter i vintras. 

4 juli

Tiden går verkligen fort, om inte annat så ser man det på barnbarnen, 12, 7, och 5 år är badtjejerna. (18 åringen är hemma och jobbar).
Vi har fått umgås med dom en hel del i sommar, det är så roligt. Måste erkänna att jag blir trött också, men det får man ta.
Vi har bl.a varit till Sollerön och Tomteland, det roligaste för barnen tror jag var att få sova i husbilen.
Vävningen har semester just nu och så får det vara, men 
i morgon ska jag få hjälp av Lasse att dra på min gästhandduksväv.

20 juni

En omgång disktrasor är klara igen. 
Tack till Kerstin i Forsa vävförening som skickade mig mönstret efter att jag såg trasan på vävdagarna för nåt år sedan. Har också delat med mig av den till många. Jag har även denna gång haft entrådigt lingarn som inslag, tunna och smidiga. tycker faktiskt dom blir "klumpiga i 16/2 som inslag .

Jag får mail ibland av några som läser min hemsida, Många tips får jag också , en berättade att hon kokar trasan i kastrull på spisen.
Vill också berätta att jag skickar även trasan i vanligt kuvert med "dubbelt"porto.
GLAD MIDSOMMAR!

18 juni

Undrar om det blir någon potatis under den långa blasten?
Ska prova att ta upp ett kok till midsommar.
Att det skulle vara sån fart i mina pallkragar det kunde jag inte tro, vi har kunnat äta sallad och rädisor samtidigt som jag sått nytt. Morötter , blåklint och ringblommor är också på G.
Roligt är det!!!!!!!!

11 juni

Har nu kommit igång ordentligt i min nya vävstuga (fd vaktstuga) , för att göra det riktigt mysigt så har jag foton på gamla minnen av bl.a hundarna jag haft , många nya foton m.m
Idag pratade jag med en granne som vill att jag ska vara med på julmarknaden på Staberg , kanske det....
Hon tyckte jag skulle ta med mina Piassavaunderlägg, grytlappar, disktrasor, gästhanddukar m.m   Jag får fundera??????

8 juni

Vilket fint bröllop!  Madelene och Chris, vilket fint par, tycker de passar så bra ihop. Hoppas de får bli lyckliga ihop.
Själv har jag nu börjat på mitt trasdraperi, det går riktigt bra i min nya vävstol, lite ovant att väva så bred väv.
Det roliga är att få komponera ihop färgerna, så det är bra att lägga ut dom så man får överblick, hinner ändra många gånger för den delen ?!?

28 maj

Den här helgen har varit fantastisk
På lördagen kl 11 var det invigning på Jon Lars som är en av 7 världsarvsgårdar i Hälsingland, min sambos kusin äger detta hus. Mycket folk, musik, tal och solen var med oss hela dagen.
Kvällen avslutades på Stenegård i Järvsö där vi kunde mingla, lyssna till Gefles symfoniorkester och buffé med närodlad mat.
Dagen efter blev det ett besök på Växbo Lin och jag kunde inte låta bli så det blev lite mera lingarn.
Igår var jag riktigt på "G", varpade till disktrasor, gästhanddukar och 2 st mattvävar, känns i benen och baken idag.

19 maj

Ja, besöket i Forsa blev som jag tänkt mig. Mycket fint och  duktiga väverskor, linet som jag berättade om hade jag kunnat sålt för en dyr slant. Jag ska använda det som det är. Jobba med spinnrock är inget för mig. Nej, jag tror det blir snyggt med att väva in lite av det i väven.
Det blev en hel del handlat också, garn, varp, solv, vävbok m.m
Efter Forsa åkte vi till Bergvik och dansade.
Nu blir det inget dunkande nästa vecka, ska till Sthlm på kusinträff, vårruset i Gävle och veckan avslutas i Hälsingland och besök på JonLars gården.
Duken på bilden fick jag som vinst på lotteriet.

16 maj

Nu ska vi skörda linet idag, häckla det väl och spinna det bra..........
En vävkompis i Hofors visste inte vad hon skulle göra med allt lin som hon skördat, ringde mig och frågade om jag ville ha det.  
Vilket jobb och Vilken guldgruva!!!!!!!
I morgon ska vi åka på Vävdagar i Hälsingland och då får jag säkert en massa tips om hur jag kan använda det på bästa sätt, får ta med mig lite och fråga?
Själv tycker jag det är fint som det är. Måste ha med mig stora plånboken, nu blir det solv, böcker och garner m.m
Har fått en stor vävstol av en snäll kompis och nu är jag ivrig att få igång den.

6 maj

Äntligen fick jag klippa ur 3 mattor, "Min vackraste"  är namnet på mattan och originalet kommer från Arbrå, jag har tidigare vävt den smala (riktiga) men nu har jag gjort den bredare och då var jag tvungen att väva mattorna långa för att rutan skulle göra sig bra. Det blir en till matta innan varpen är slut.
Undrar vad jag ska väva sen?????

1 maj

Sköna maj välkommen!
Min käre sambo har fixat pallkragar åt mig som jag målade med Falu rödfärg på utsidan så de skulle smälta in med hus och lekstuga.
Och idag har pallkragarna blivit nästan fulla med nysådda fröer, plantor och potatis. Fiberduken ska hjälpa till ifall frosten envisas, Lasse har också ordnat med provisoriska fönster i plast.
Så idag har jag varit på rymmen från vävstolen....

28 april

I dag har jag gjort i ordning dom sista piassavaunderläggen.
I fredags lämnade jag några underlägg,  grytlappar, disktrasor och en matta till barnbarnet som tillsammans med klassen skulle sälja bröd, kakor m.m  som hjälp till klassresan i vår.
Hoppas det gick bra för dom

20 april

Igår var jag till Hofors och lämnade piassava underlägg och löpare till en kompis, lämnade även en tomatplanta (få se om hon sköter om den bra) idag flyttar en tomatplanta till ett födelsedagsbarn , lite hjälp på traven får hon med skötselanvisning på baksidan av blompinnen

18 april

Jag var tvungen att klippa ur 5 st handdukar , fålla och tvätta en så att jag såg om den skulle hålla måttet . Framför allt var jag nyfiken på färg sammansättningen .
Handduken krymper 6-7 cm, jag tycker dom blev fina.
Så fina så nu vill jag göra fler men i andra färger, få se vad det blir.
 

17 april

Äntligen har våren kommit, tror jag i alla fall.
Känner mig så glad och pigg. Vet inte riktigt om jag ska vara ute eller inne, helst ute med långa sköna promenader.
Var till Hofors och min kompis Barbro i förra veckan, hon skulle visa  mig en huggorm som hon sett i flera dagar när hon rastade sin hund. Så vi gick upp i skogen på den snö och isiga stigen, mycket riktigt låg den slöa ormen och solade sig.
 Det var mycket trevligare på hemvägen då vi fick se räven ligga och sola sig på den stora stenen. Har lagt ut lite bilder på djuren som vi såg denna dag.

4 april

Hej!
Nästan 2 månader sedan jag skrivit på min hemsida. Har haft mycket annat att tänka på, bl.a så somnade moster Lisa in för gott den 25 februari, det har varit begravning och mycket resande..........
Nu känner jag mig redo för att ta tag i andra saker som t.ex min vävning, gick loss på restgarner av bomull och sammetsgarn, tänkte det skulle bli handdukar, men jag vet inte??????blir riktigt orolig när jag ser färgerna.

13 februari

Eftersom det inte fanns någon varp tillgänglig för att väva badlakan i Hofors vävstuga  så blev det lite annat jobb hemma. Bl.a så har jag vävt lite på Arbrå mattan, varit på Hantverksmässa i Borlänge, där köpte jag bl.a lingarn och garn till sockar.
Åker till moster Lisa i Kiruna i morgon och då är det bra att ha lite stickning med mig, undrar hur mycket snö det är där nu, i januari var det 1 meter.
Lägger ut bild på en av löparna som blivit fållade och klar.
 

6 februari

"Regulus"löparna gick som en dans i vävstolen, 13 st blev det och nu är det bara jobbet framför teven som gäller, inte det roligaste precis men det går bra det också. (fållningen)
Iidag ringde jag till vävstugan i Hofors och undrade om det fanns varp kvar i badhandduksvarpen, jag har kvar velourgarn sen förra gången jag vävde handdukar hemma.
 De skulle ringa om det blev kvar varp, så hoppas kan man ju.
Undrar vad jag ska sätta upp hemma???Tips???

28 januari

Nu är piassavaväven urklippt, fållad och klar för den här gången. Några är förbeställda sen förra gången, så de blir nog glada när dom äntligen får underläggen. Gjorde även några i papper, bl.a fick Skavlan, Morberg och hockeykillen Henrik Lundkvist vara med (att det blev just dom?, hmm) trevligt att ställa karotten på....
Ny löparväv är på G, en "repris".

24 januari

Kiruna vistelsen hos moster blev inte som jag tänkt  då jag själv hamnade på lasarettet med yrsel(BPPV), hann bara träffa henne i 2 timmar. Men nu får det bara bli bättre. Har varit till sjukgymnasten och fått lite instruktioner ifall yrseln kommer tillbaka. Nog om detta!!!!!!
Jag har nu fått färdigt tröjan till Salla, ser lite stor ut , hon blir 5 år i sommar och jag har stickat den i ålder 6 år. Men jag tycker den ska vara lite stor.
Nu blir det att fortsätta med grytunderläggen i väven, blir nog att klippa ur i morgon kanske.

5 januari 2013

Äntligen är jag klar med mina tvåändsstickade vantar, det gick lite fortare den här gången och det berodde på att jag hade 3 trådigt ullgarn, men jag ska göra ett par till vantar i tvåtrådigt en annan gång, har garn som ligger och väntar.
På måndag åker jag tåg till Kiruna och moster Lisa, då är det bra att ha en stickning på gång , och jag ska försöka bli klar med Sallas tröja som jag började på förra gången jag åkte till Kiruna (september 2012).  Salla 4 år , är barnbarn till min sambo Lasse.
Kanske jag skickar någon bild från Norrbotten

31 december 2012

Sista dagen på år 2012. Tycker det har varit ett bra år när jag blickar tillbaka, fast sommarens väder hade ju kunnat vara bättre. Har fått vara tillsammans med barn, barnbarn, släktingar och goda vänner.
Mina månader från 1 augusti då jag blev "pensionär" har bara flugit iväg, men det är så underbart och roligt att få pyssla med mina intressen.
Jag har inte långsamt precis.
Just nu är det mycket stickning på gång, lägger ut några bilder i en ny mapp.

Gott Nytt År!

22 december

Idag fick jag riktig "hjärnsläpp", kom inte ihåg hur jag skulle solva och knyta upp min piassava väv som jag gjort många gånger förut,( ifall jag börjar väva i helgen.) Jag ringde min vän Eva-Britt, tror det inte fungerade riktigt där heller och då fick det bli min "livlina" Marianne i Vika. Hon vet precis vad jag pratar om så hon informerar mig via telefon, vilken "klippa" hon är, fått mycket hjälp av henne.

Önskar er alla en God Jul och Gott Nytt År!

17 december

Stickade färdigt mina första två ändsstickade vantar, dom blev skapligt fina tycker jag, garn ligger i korgen och väntar till nästa par som ska bli i färgerna rött och grått. Men en sak är säker; hinner sticka många vantar på "vanligt" sätt ,  för det här stickssättet tar tid , men jag har ju tid nu när jag är "pensionär". Men först måste tröjan till äldste sonen bli klar.

16 december

Lilla julafton i Hälsingberg idag. Eftersom en familj åker till fjällen över jul så hade vi lie julmys idag i stället.
 "Lite" mat skulle det vara, men tänk att man aldrig lär sig, är fortfarande mätt idag.
Trevligt hade vi som alltid när vi är tillsammans.

1 december

Ebba kom tidigt på förmiddagen för det var ju mycket pyssel som skulle göras. Att måla på ljusen tog ju sin lilla tid...
Ida gjorde många fina julklappar då hon sydde bl.a grytlappar, nåldynor och kuddar på maskin. Ebba stoppade dom med kuddstopp, så det var ett bra samarbete.
Spännande när tomten delar ut alla hemgjord paket

30 november

Hämtade mitt barnbarn Ida från skolan i Hofors, sen åkte vi hem till mig i Falun för hon och jag brukar baka pepparkakor . Många fina kakor blev det. efter det så smälte vi  ner ljusmassa i  mjölkförpackningar, koppar, glas och muggar. Det tar ju lång tid så vi började redan i kväll så ljusen ska vara riktigt torra då vi ska dekorera dom i morgon då Ebba kommer.

25 november

Tvåändstickningen är verkligen rolig, men vilken tid det tar......Har stickat färdigt en vante och börjat på den andra, tycker dom blir ganska stora men krymper väl lite när jag tvättar dom i såpa som man ska göra.
Eftersom pannlapparna var så roliga att väva och de försvann med en väldans fart, så har jag varpat en omgång till men i andra färger. Bra julklappar.
I går var jag och min kompis Barbro på julmarknad i Gamla Staberg, ingen snö och plusgrader men det var mysigt ändå med all doft av jul och nybakat. Det finns så många duktiga utställare med olika hantverk, slöjd och lokalproducerad mat, själv köpte jag 3 burkar marmelad,( päron- konjak, fikon-dadlar och hallon-choklad)  och en trådkorg att ha grönsaker i.
Vi avslutade marknaden med skinksmörgås och kaffe i restaurangen.

15 november

Flitens lampa lyser i Ovanåker hos Kerstin Backa där jag varit i 2 dagar.

Backa Kerstin som hon kallas i släkten, (Backa är ett gårdsnamn) är en skicklig väverska som har jobbat med vävning och stickat i hela sitt liv.  Sin första vävstol, en 12-skaftsvävstol skaffade hon vid 18 års ålder och tvåändsstickning började Kerstin med vid 8-10 års ålder.
Kerstin har vävt många bårtäcken till kyrkor i hela Sverige och är med i vävkommite´n och en av eldsjälarna i Bollnäs vävstuga.
Jag var med Kerstin en dag på vävstugan där jag vävde en löpare, fick tips och ideér på lite smått och gott. Vi fikade, åt lunch, fikade........Vi var 9 st som vävde, därav en man , mysiga Erik.
När vi kom hem till Kerstin då fick jag en lektion i tvåändsstickning, trodde inte det var så svårt men det var mycket mer annorlunda än vanlig stickning.
Undrar om hon tyckte jag var en besvärlig elev? Jag kom i alla fall igång så jag tror det blev godkänt.
Jag är så glad att fått lära känna Kerstin .

7 november

Tomt i lilla vävstolen!
Men inte så länge till för idag har jag ringt och beställt mera garn till fler grytlappar, det var ju så roligt att väva dom . Jag har aldrig vävt grytlappar förut och nu när jag "själv" kan hitta på mönster, färg, storlek m.m , göra allt jobbet själv så känns det extra roligt, det är inte dumt att få bli pensionär. (önskar att fler kunde få välja det) Sätter ut en bild på mina grytlappar som blev sammanlagt 21 st.

30 oktober

Jag har nu anlänt från en vecka i Torrelamata ,Spanien, lite si och så med vädret men behaglig värme , 23 - 26 gr. Har bl.a spelat minigolf, läst bok, promenerat, ätit allt för mycket goda middagar , druckit goda viner, varit på marknader.
Efter några timmars sömn måste jag kolla min post och såg att jag hade fått mail från Marianne som är föreståndare på Vika vävstuga, hon hade klippt ur mina mattor innan hon åkte på semester, det var jättesnällt av henne. ( hade ju gett henne en vink om att det var "liiite" bråttom.......)
Nu får Pirjo sin julmatta till advent och Lena sin sofflocks matta som vovvarna ska ligga på, undrar om den duger?
Har fixat till mattorna och måste ju se hur sofflocksmattan blev, därför lade jag den provisoriskt på min soffa,  ska nog väva en till mig själv också. Undrar om jag ska köpa en till vävstol!?

19 oktober

Så här blev min löpare när den kom på plats, har fått beställning från Spanien på både den och jullöparen.
Det var riktigt roligt att höra att min hemsida finns att se ända i Spanien,
Jag lägger också ut lite fler bilder på "Mina alster"

18 oktober

Oj, vad roligt det är med min vävning just nu, löparväven är klar och ska bara fållas m.m.....och då gick jag i mellan med en grytlappsväv.
 Restgarner är bra att ha ibland och det här räckte till 13 grytlappar. Nu har jag varpat  en ny  "grytlappsrumpa" i olika bruna nyanser, får be min snälla sambo om hjälp att få den i vävstolen.

17 oktober

Kom att tänka på Amanda 9 år som följde med sin mormor till vävstugan i Ovanåker, hon ville ju också jobba med något, så hon fick fria händer att göra något med svart och oblekt mattvarp. Hon varpade några meter, väven gjordes i ordning och Amanda vävde. Jag har fått tillåtelse att väva den och dela med mig till andra av hennes mönster. (så den finns lite här och där) jag trodde den hette  Kerstins löpare så jag måste dementera.
  Syftet med min hemsida är att dela med mig av mina alster och hobbyn, kanske inspirera andra att börja väva.
Låt dig inspireras men kopiera inte mina vävar utan att fråga mig först.

14 oktober

Har idag tillbringat många timmar i den här lilla gulliga vävstugan i Vika, hade bara 15 gr varmt så det gällde att jobba sig varm, det fanns en vedspis så jag fick skylla mig själv om jag frös (litet element också.)
I morgon ska jag nog försöka få eld i spisen och ha det lite mysigt. Det jag har vävt är julmattan och så har jag börjat med en trasmatta som ska ligga på en soffa, den har en kompis beställt som hennes två hundar ska ligga på.
Måste också klippa lite mer trasor, går åt mer än jag trodde.

10 oktober

Efter gympapasset i morse var jag pigg som bara den, passade på att skära upp resten av trasorna som legat och väntat på mig, och nu har också ute möblerna kommit under tak , det känns det riktigt bra.
I morgon ska jag åka till vävstugan i Vika (någon mil utanför Falun) och väva en trasmatta i julfärger som en vän har beställt

6 Oktober

 Idag har det varit en "jobbar" dag i Hälsingberg, klippt ner pelargonerna och ställt undan dom för vila till nästa sommar. Hoppas de blir lika fina som de varit i sommar trots vädret. Har också delat med mig av lite frön som jag torkat. Har massor av gröna tomater , hittade ett recept på nätet på Syltade gröna tomater, tror jag ska prova det i morgon.

28 september

Hemma i Falun efter många dagar i ett färgsprakande Kiruna. Otroligt fint med alla färger på träden och frisk kall luft. Fjälltopparna är täckta med snö.
När jag åkte hem på torsdag kväll var marken täckt av snö.
Har också sovit ikapp, det blir inte så mycket sömn på nattåget.
Nu har jag också fått fart på väven hunnit med en hel del bl.a har jag fållat några löpare, nu är det inte så mycket kvar.

18 september

Kom ihåg att ta med kalsonger, varma strumpor, mössa och vantar för det kan komma snö, säger moster Lisa när jag ringer henne. Hm,"kläder efter väder" heter det ju. 
Idag åker jag nattåg till moster i Kiruna, ska vara hos henne i 10 dagar. Moster tror det ska bli långsamt för mig, men inte då, har laddat med garn till halsduk och en barntröja. Man kan ju prata och sticka samtidigt.

14 september

Hösten har anlänt, regn, rusk och blåst här i Falun. Men jag har alltid gillat hösten mest av alla årstider, kanske för att det blir ett slags "lugn" , alla fina färger, tända ljus och ha det mysigt.
En promenad ute gör inget heller för det finns ju alltid kläder efter väder......
Och så är det ju så mysigt att sitta i mitt lilla vävrum och få väva, just nu väver jag EVAS JULREMSA i rips .

9 september

Gårdstomten Nikodemus  har flyttat in hos oss, han ska ge oss lycka, vakta oss och huset  om vi lovar att vara snälla mot honom. Det lovar vi!
I helgen har vi varit till Sägnernas hus som ligger utanför Jönköping. Där har vi dansat på en jättemysig loge, det finns en pub, stor camping och ett museum om svensk folktro.
Ojoj, vilket museum , där mötte vi bl.a Troll, Jättar, Maran, Vättar, Skogsfrun, Lindormen......och allt detta fantastiska har Sven-Gunnar och Lea Lindell skapat . Lea är skulptör och konstnär. Har blivit lovad att lägga ut lite bilder i mitt album.

2 september

I helgen varpade jag till två vävar, en jullöpare (tagit den ur Blomqvists vävkatalog) och så gjorde jag om färgerna till svart, vit och grå  till den andra , det blir intressant !!!

1 september

Ja då var den sista löparen i lin fållad och klar. Blev fina om jag får säga det själv.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Eva-Britt | Svar 06.03.2014 10.55

Så mycket snyggt på din sida, du är verkligen duktig. Kram

Gun-Mari | Svar 06.01.2013 23.44

Ok, det var nåt nytt: Va smart det ska jag tänka på.

Lillemor | Svar 06.01.2013 20.20

Jo en sak till, jag stickar nästan alltid bägge vantarna samtidigt.Det är så tråkigt att börja om på en ny vante när den första är klar.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.02 | 07:23

Hej Anne. Jag hade några lang som jag kunde klura ut, ta hjälp av någon . Det var lite klurigt, men bra att du har mattvarp,Lycka till/Gun-Mari

...
12.02 | 22:15

Hej!
TREVLIG SIDA OCH JAG LÄSTE ATT DU EN GÅNG DRAGIT UT SKÄLSTICKORNA, HAR RÅKAT UT FÖR DET NU OCH UNDRAR HUR JAG SKA GÖRA? 12 METER MATTVARP 80 CM BRED.

...
05.12 | 14:03

Tack Nilla, vad roligt att få höra!

...
03.12 | 20:56

Fantastiskt vacker! 😍❤

...
Du gillar den här sidan