Dagbok 2017

20 december

20 december och inget julstress, tänk vad klok jag har blivit. Hoppas att många känner som mig.

Jag vill önska alla goa, fina vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!Hjärta

13 december

Lucia på TV blev det idag då jag är inne på andra förkylningsveckan. I morgon ska jag till Hofors Vävstuga och hälsa på, dom har öppet hus så det blir roligt. Tänk vad duktiga alla vävstugor som kämpar med uppsättningar av vävar , lotterier mm för att de ska "gå runt" och vi vill ju alla att vävningen inte försvinner.

Var till leksands Sparbank i måndags och plockade ner våra dockor o byster, så nu får dom vila till nästa arrangemang som blir i april. Sätter ut en bild som min systerdotter fotade från sitt fina kök och min löpare .

17 november

Nu är vår vadmalsutställning på plats på Sparbanken och utställningen går att se fram t.o m 8 december. Vi 10 st vävare som ställt ut våra dockor är mycket nöjda med våra arbeten. Min dam sitter så fint med Vävnätets brochyrer i händerna.

25 oktober

Dynorna är nu friserade och klara, mycket arbete innan de är klara. Men nu är dom KLAR! Har vävt några linnelöpare av blandade lingarner, dom blev så fina och "levande".                                        Är just nu inne i en period då jag rensar och gör färdigt, går på mässor, utställningar och förbereder själv för utställning i Leksand.                                                                                      Jag får många mail ifrån kontakter som vill ha vävnoter på det jag vävt, jag kan hänvisa till olika böcker, tidskrifter om jag har använt mig av dessa, men är det mina egna så vill jag inte dela med mig. 

8 november

Då är jag resklar inför utställningen på Leksands Sparbank. I morgon ska vi göra i ordning våra provdockor med kläder som vi vävt och stampat till vadmalstyg. På fredag är det i vernissage och sen pågår utställningen till 8 december

19 september
100 st "kuddfodral" är sydda till
dynorna som jag väver
Sedan ska de stoppas med polyester vadd innan de sys ihop
ja, då ska de sicksackas på maskin innan de bandkantas på maskin.

Men idag blir det VÄVMÄSSAN i Växjö

9 september

1 september var jag på vävmöte i Nittsjö, trevligt att få besöka en av Vävnätets medlemmar, Anna och hennes butik, Sen blev det möte i Nittsjö bystuga där vi  hade knytis. Jag visade upp mammas fina päls som jag sprättat bort fodret på och det konstaterades att det är fårpäls. Så någon gång framöver ska jag sy kuddar tillsammans med väv som jag vävt.

21 augusti

Hemkommen från en underbar fjällvandring med en vän som jag firar 50 års vänskap med. Skulle vilja göra om resan igen.....Det är mycket resande nu,  på onsdag blir det till storstan Stockholm också det blir skoj.....Måste också lägga ut en bild på min poncho som ska vara med på utställning i höst. Undrar när jag får tid att väva????

7 augusti

Min utställning på Kopparträdet gick bra, är så nöjd. Tack alla ni som jobbar där Leroch tack för att ni tog ner den då jag var ute på resa. Som sagt så är vävstolarna i viloläge......har ej haft tid med dom. Har haft min systerdotter på besök och hon är textildesigner, så då fick jag hjälp  att göra mönster till min poncho.(sytt upp i lakansväv först) Tyget vävde jag i vintras och stampade i Dala Floda i maj tillsammans med Vävnätet Dalarna, så nu är det bara resten kvar. Tror faktskt att den blir bra.

24 juli
Måste testa att färga från Herdins färglåda som är hur gammal som helst......
Jag vill körsbärsfärg, eftersom den inte finns så får jag blanda. det får bli påsen med SKÄR (rosa)
24 juli
Färgpåsen med pulvret skär blir ju så ljus och skrikig så jag tar i lite marinblått.
Sen ska det nästan koka, rör om och häller i fixering + salt
24 juli
För att få lite liv i tyget så knyter jag om lite här o där och resultatet blev inte så tokigt

13 juli

Full fart på aktiviteter hela sommaren, min egen vävning har tagit semester, däremot har jag varit på lite utställningar där det bl.a är vävning.Otroligt vad  mycket duktiga kreativa människor det finns, måste säga att Dalarna ligger på topp.Har varit tillsammans med 3 kompisar från Hofors till Kulturhuset i Leksand och där fanns många fina mattor, vi var med på en guidad visning om bl.a mattorna som var mycket intressant. 

19 juni

Har varit och gjort i ordning mina vävalster på Kopparträdet vid Gruvan i Falun. Är gästutställare där från 19 juni till 16 juli, kom gärna och besök detta fina hus med så mycket fint hantverk.

11 juni
Fick väva 6 st extra dynor som jag ska ha med till Kopparträdets sommarutställning. Kul!
11 juni
blev klar med piassava underläggen också. Nu blir det "semester" från allt vad vävning innebär. I morgon blir det båtresa med "tjejkompisar"

4 maj

Äntligen klar med dynorna, roligt men ett tidsödande arbete med mycket "pill". visar bilden där dom blev fina på en bänk i Rättvik

April
Mycket arbete innan jag får göra det roliga arbetet,
här har jag sytt massor av "kuddar" som jag fyllt med polyester vadd, det går åt 25 st till varje sittdyna
Det roliga är nu att väva, kombinera färger och stoppa i kuddar eftersom jag väver. sedan ska det knytas och fållas och bandkantas.........

11 april

Hemma efter en underbar, fin vecka som barnvakt till Salla  (Berlin) ,tröjan som jag stickade fick pappa  Emil  som blev glad för den och lika glad blev jag idag då mina plädar kom från ullberedningen, så fina och gosiga var dom. Jättenöjd!

31 mars

Ringde plädberedningen och bad dom vänta med att skicka plädarna då vi åker till Berlin 1 vecka, tröjan som jag stickat blev fin, få se vem som får den?

10 mars

Då var 7 plädar klara för att skickas på beredning, jag är riktigt nöjd. Få se hur dom ser ut efter beredning. Växtfärgade garnerna räcker till mycket, bl.a till tröjan som snart är klar.

Känns så bra att få göra slut på förrådet........

3 februari

Är så tacksam för alla växtfärgade garner som jag fått av en god vän, är nu inne på fjärde pläden, har använt i varpen bl.a ullgarn som jag inhandlat hos Agneta i Boliden, kompletterat med växtfärgat garn som också finns i inslag. I morgon ger jag mig in på mörkare garner, få se hur den pläden blir?

15 januari

Blev riktigt bra med min kombination av garner till mat tabletterna, jag har klippt ur en och fållat, tvättat och den krympte bra fast jag tvättade den på finttvätt 40 gr kort program. 

6 januari 2017

GOTT NYTT ÅR!

Har börjat nya året med att väva färdigt mitt ylletyg som sen ska stampas i Dala Floda tillsammans med Vävnätet som jag är med i och vi får hjälp av Sätergläntan. det blir spännande att se hur mycket det blir kvar av mitt 7 meter långa tyg. Händer mycket spännande när man är med i Vävnätet Dalarna.                                                                                                              Sedan har jag lovat mig själv att INTE ett garn till ska köpas!!  lära mig att säga, Nej tack till mattrasor som vänner så gärna skänker. Fick här om dagen 6 sopsäckar färdigklippta FINA trasor, är så glad för detta. Idag har jag varpat av garner som jag har i mitt lager och känner mig så nöjd.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.02 | 07:23

Hej Anne. Jag hade några lang som jag kunde klura ut, ta hjälp av någon . Det var lite klurigt, men bra att du har mattvarp,Lycka till/Gun-Mari

...
12.02 | 22:15

Hej!
TREVLIG SIDA OCH JAG LÄSTE ATT DU EN GÅNG DRAGIT UT SKÄLSTICKORNA, HAR RÅKAT UT FÖR DET NU OCH UNDRAR HUR JAG SKA GÖRA? 12 METER MATTVARP 80 CM BRED.

...
05.12 | 14:03

Tack Nilla, vad roligt att få höra!

...
03.12 | 20:56

Fantastiskt vacker! 😍❤

...
Du gillar den här sidan